Az étkeztetés típusától függően a korcsoportonként megengedett napi sóbevitel (g/fő)
- 5. melléklet a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelethez
A | B | C | D | E | F | G | H | |
1. | Ékeztetés típusa | Korcsoportok | ||||||
2. | 1–3 év | 4–6 év | 7–10 év | 11–14 év | 15–18 év | 19–69 év | 70. évtől | |
3. | Egész napos étkeztetés | 2 | 3 | 5
(legfeljebb: 10) |
5
(legfeljebb: 10) |
5 (legfeljebb: 10) |
5 (legfeljebb: 12) |
5 (legfeljebb: 12) |
4. | Bölcsődei étkeztetés | 1,5 | – | – | – | – | – | – |
5. | Napi háromszori étkezés szolgáltatása | – | 2 | 3,5
(legfeljebb: 6,6) |
3,5
(legfeljebb: 6,6) |
3,5 (legfeljebb: 6,6) | 3,5 (legfeljebb: 7,9) | 3,5 (legfeljebb: 7,9) |
6. | Napi egyszeri étkezés szolgáltatása | – | 1 | 2
(legfeljebb: 3,6) |
2
(legfeljebb: 3,6) |
2 (legfeljebb: 3,6) | 2 (legfeljebb: 4,3) |
2 (legfeljebb: 4,3) |